Lene Kjær - Systemisk og Narrativ psykoterapeut

Terapi i naturen

Jeg bruger af og til naturen som ramme for terapeutiske samtaler.
Når vi mennesker bevæger os i naturen, oplever vi naturens livskraft og vores sanser stimuleres. Noget i os vækkes. Vi trækker vejret bedre, humøret ændrer sig, vi mærker vores egen livskraft og vores potentialer. At bevæge sig i naturen fremmer vores selvhelbredende kræfter. Det er en gammel visdom, som også ligger bag sanatoriernes fantastiske beliggenhed.
At være i kontakt med naturen åbner udviklingsveje. Din omsorg for dig selv øges. Din puls slår i takt med omgivelser, din opmærksomhed skærpes på en anden måde, end når du er derhjemme.
Når du vælger naturen som ramme for terapeutiske samtaler, vil du opleve at naturen vækker din krop, dine følelser og dine tanker. Du vækkes og berøres. Det, der vækkes, er det, vi vil bruge som udgangspunkt for vores samtale. Det kan være en kropsfornemmelse, du mærker og undres over. Den vil vi gå på opdagelse i. Det kan være en følelse, du kommer i kontakt med, som viser vejen til det, der er vigtigt at få snakket om. Det kan være tanker, der kommer, fordi du får øje på noget i naturen. Tanker, som også viser vejen til det, der lige nu er vigtigt for dig.
Den terapeutiske samtale i naturen vil være lige så professionel, som den vi har i min praksis. Den vil dog tage længere tid og give mere plads til stilhed, sansninger og refleksioner.
Rent praktisk aftaler vi, hvilken type natur vi skal mødes i. Jeg kan foreslog et sted, der egner sig godt. Du kan også vælge det sted, du holder meget af. Vi aftaler en session på to til tre timer. Du har tøj på, der passer til vejret den dag. Jeg sørger for siddeunderlag og en lille forplejning i form af te/kaffe.
Prøv det!

Se eksempel med Hans