Lene Kjær - Systemisk og Narrativ psykoterapeut
empty.png

Lavt selvværd

Selvværd handler om den måde, du opfatter dig selv på – altså hvordan du tænker om dig selv, og de følelser dine tanker udløser. Det er afgørende for din psykiske trivsel, at du føler dig værdifuld.
Selvværd grundlægges i barndommen og svinger gennem livet. Et lavt selvværd har store konsekvenser for din livskvalitet. Selvværd og selvtillid er ord, der ofte bruges i flæng. Men de betyder noget forskelligt, selvom de i høj grad spiller sammen. Selvværd går på at være tilfreds med sig selv, kende sine gode sider og acceptere sine fejl og mangler. Selvtillid handler om at være tilfreds med det, man gør.

Kommer du til mig med et lavt eller svingende selvværd, vil vi gå på opdagelse i dine egne tanker om dig selv og din fortælling om dig selv. Vi   undersøger, hvornår selvværdet er godt, og hvornår det ikke er. Vi har fokus på at styrke dine positive tanker og fortællinger om dig selv, så de kan komme til at fylde mere end de mindre positive. Vi vil undersøge de tanker, der taler dig ned, ved at eksternalisere dem og give dig mulighed for at forholde dig til dem og gøre op med dem.

Se eksempel med Erik